Fileul de somon cu dovlecei este mancarea perfecta pentru o cina usoara si hranitoare. Se pregateste destul de usor, iar gustul sau savuros iti va incanta papilele gustative.
Ingrediente pe fileul de somon cu dovlecei:
- 1 file de somon
- 2 catei de usturoi
- 1 jumatate de pahar de vin alb
- 20 g faina alba
- 6 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de piper verde boabe
- 300 g dovlecei
- 5 crengute de cimbru
- 3 linguri de ulei de susan
- sare si piper
Cum se prepara fileul de somon cu dovlecei:
Taie fileul de somon felii subtiri si trece-le prin faina. Curata usturoiul si caleste-l in putin ulei, 2 minute.
Pune in tigaie si feliile de somon si prajeste-le putin, apoi adauga si boabele de piper verde si mai lasa-le pe foc inca 2-3 minute. Toarna si vinul si mai lasa somonul pe foc aproximativ 3 minute.
Taie dovleceii bastonase, pune-i intr-o tigaie sa se caleasca in ulei de susan, adauga peste ei cimbru, sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca aproximativ 3 minute.
Aranjeaza intr-o farfurie un strat de felii de somon, unul de dovlecei, alt strat de somon si inca unul de dovlecei, apoi asezoneaza cu sare si piper daca mai este nevoie.
Cum se serveste fileul de somon cu dovlecei:
Se serveste cald (cu sucul ramas de la prajirea pestelui) si lamaie.
Sursa foto: realsimple.com