Pestele cu orez si morcovi constituie un preparat usor, gustos, sarac in calorii. Poti face acest fel de mancare pentru pranz sau cina.
Ingrediente pentru peste cu orez
- 2 lingurite ulei de masline;
- 4 fileuri de cod, fara piele;
- 2 lingurite coriandru taiat;
- 1 lamaie;
- 1 ceapa, taiata;
- 2 linguri seminte chimion ;
- 2 morcovi, rasi;
- 200 gr orez basmat;
- 600 ml supa de legume .
Cum se prepara codul cu orez si morcovi
Incinge gratarul, apoi intinde pe o suprafata plana o folie si indoaie conturile pentru a impiedica sucurile sa se scurga. Unge cu ulei si pune pestele. Presara putin coriandru, coaja si suc de lamaie, apoi stropeste cu putin ulei de masline. Adauga sare si piper. Pune folia cu pestele pe gratar si lasa sa se faca 10 minute, pana cand carnea pestelui se desface usor.
Pune restul de ulei intr-o tigaie. Adauga ceapa si chimionul si prajeste-le cateva minute. Adauga apoi morcovul si amesteca. Adauga orezul, apoi supa de legume si lasa sa dea in clocot. Acopera si tine pe foc 10 minute, pana cand lichidul a fost absorbit.
Cum se serveste pestele cu orez si morcovi
Pune orezul in farfurii , adauga pestele si apoi toarna sosul.
Sursa foto: jonoandjules.wordpress.com