Pentru vara nimic nu este mai gustos decat un peste la gratar , pregatit cu mirodenii . Pestele gratinat este o mancare usoara si sanatoasa, potrivita pentru anotimpul cald.
Ingrediente pentru peste la gratar cu mirodenii
- 1 lingurita chimion macinat
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingura praf de chili
- 2 lingurite sare de mare
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- ¼ cana coriandru taiat
- 900 gr peste file
-
1 lime.
Cum se prepara pestele la gratar cu mirodenii
Pune intr-un castron sarea, chimionul, oregano si praful de chili. Adauga uleiul de masline si coriandrul.
Cresteaza pestele in cateva locuri si pune compozitia de plante aromatice in ele. Apoi da pestele la frigider cam o ora.
Incinge gratarul si unge-l bine cu ulei. Aseaza pestele si lasa-l sa se faca pe o parte 5 minute, apoi intoarce-l pe partea cealalta si lasa-l sa se gratineze inca 5-7 minute.
Cum se serveste pestele gratinat cu mirodenii
Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu felii de lime si cu putin coriandru presarat.
Poti pune si 1-2 crengute de coriandru pentru decor.