Pieptul de pui cu sos de prune si orez basmati este un preparat sanatos si delicios. Sosul de prune poate fi preparat in avans si pastrat la frigider. Este o mancare usoara, care poate fi servita cu succes si atunci cand ai invitati.
Ingrediente pentru piept de pui cu sos de prune si orez basmati
- 400 ml apa
- 250 grame orez basmati
- 300 grame piept de pui
- 150 grame prune
- o ceapa rosie mica
- 3 ardei
- rozmarin
- patrunjel
- zahar
- ulei de masline
- sare
- piper.
Cum se prepara pieptul de pui cu sos de prune si orez basmati
Intr-o cratita pune la fiert apa si adauga orezul. Lasa pe foc pana da in clocot. Dupa ce apa a dat in clocot, da focul mai mic, acopera cratita si mai lasa orezul la fiert timp de 20 de minute.
Intr-un bol amesteca bine prunele cu ceapa, ardei, patrunjel si zahar. Amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie consistenta. Da-o apoi la frigider.
Intre timp, asezoneaza pieptul de pui cu rozmarin, sare si piper.
Intr-o tigaie incinge putin ulei si pune pieptul de pui. Prajeste pieptul de pui pe ambele parti, pana capata o culoare frumoasa. Da focul mai mic si mai lasa pieptul pe foc timp de 5 minute.
Cum se serveste pieptul de pui cu sos de prune si orez basmati
Pe un platou aseaza pieptul de pui si orezul fiert. Toarna pe deasupra sosul de prune.