Feluri principale

#pui #orez #prune #sos #ceapa

Piept de pui cu sos de prune si orez basmati

Pieptul de pui cu sos de prune si orez basmati este un preparat sanatos si delicios. Sosul de prune poate fi preparat in avans si pastrat la frigider. Este o mancare usoara, care poate fi servita cu succes si atunci cand ai invitati.
 

Ingrediente pentru piept de pui cu sos de prune si orez basmati
 

  • 400 ml apa
  • 250 grame orez basmati
  • 300 grame piept de pui
  • 150 grame prune
  • o ceapa rosie mica
  • 3 ardei
  • rozmarin
  • patrunjel
  • zahar
  • ulei de masline
  • sare
  • piper.


Cum se prepara pieptul de pui cu sos de prune si orez basmati
 

Intr-o cratita pune la fiert apa si adauga orezul. Lasa pe foc pana da in clocot. Dupa ce apa a dat in clocot, da focul mai mic, acopera cratita si mai lasa orezul la fiert timp de 20 de minute.

Intr-un bol amesteca bine prunele cu ceapa, ardei, patrunjel si zahar. Amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie consistenta. Da-o apoi la frigider.

Intre timp, asezoneaza pieptul de pui cu rozmarin, sare si piper.

Intr-o tigaie incinge putin ulei si pune pieptul de pui. Prajeste pieptul de pui pe ambele parti, pana capata o culoare frumoasa. Da focul mai mic si mai lasa pieptul pe foc timp de 5 minute.
 

Cum se serveste pieptul de pui cu sos de prune si orez basmati
 

Pe un platou aseaza pieptul de pui si orezul fiert. Toarna pe deasupra sosul de prune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului