Daca ai cidru de mere prin casa, acum este momentul sa-l folosesti. Otetul si baconul adauga savoare tocanitei de toamna cu legume si carne de vita .
Ingrediente pentru tocanita de carne de vita si legume de toamna
- 450 gr carne de vita, cubulete
- 1 felie de bacon, taiata
- 1 cana ceapa taiata
- 2 cani supa de vita
- 1 cana cidru de mere
- 700 gr cartofi, taiati
- 2 morcovi, curatati, feliati
- 2 teline, taiate
- 1 1/2 cani nap
- 1 frunza dafin
- 1/2 lingurita rozmarin uscat
- 1/8 lingurita piper negru macinat
- 2 linguri faina
- 2 linguri apa rece
-
1 lingura patrunjel tocat.
Cum se prepara tocanita de carne de vita si legume de toamna
Pune intr-o cratita baconul, carnea de vita si ceapa. Lasa la prajit pana cand carnea a devenit maronie, iar baconul este gata. Pune carnea si ceapa intr-un sloow cooker, apoi adauga baconul, supa de vita, cidrul, merele, morcovii, telina, napul, dafinul, rozmarinul si piperul.
Acopera cu un capac si lasa mancarea sa se faca incet, timp de 7 ore.
Amesteca faina cu apa pentru a obtine o pasta. Adauga pasta in mancare, da focul mai tare si gateste mancarea inca 15 minute la foc iute.
Cum se serveste tocanita de carne de vita si legume de toamna
Se serveste calda, cu patrunjel.
Sursa foto: womansday.com