Retete de Paste

#drob de miel #retete miel #retete paste #drob

Drobul de miel, un deliciu pe masa de Paste

Pastele reprezinta un bun prilej pentru a reuni intreaga familie in jurul mesei, iar fara aroma preparatelor traditionale, gatite acasa, sarbatoarea nu are acelasi farmec. Obiceiul de a manca miel cu ocazia Pastelui este legat de iesirea poporului evreu de sub stapanirea egiptenilor, amintind de jertfa lui Hristos. Iata cum poti prepara un drob de miel delicios pentru masa de Paste.

Ingrediente pentru drobul de miel

  • 2 kg de organe de miel (inima, ficat, rinichi, plamani)
  • 8 oua, dintre care 4 fierte tari
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de usturoi verde
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cateva lingurite de Vegeta, pentru un plus de savoare

Cum se prepara drobul de miel

Fierbe organele in apa cu sare. Intre timp toca marunt verdeturile.

Dupa fierbere, toaca organele cu ajutorul masinii de tocat carne (poti folosi robotul de bucatarie daca nu ai masina de tocat). Amesteca-le apoi cu verdeturile, dupa care adauga galbenusurile. Bate albusurile spuma si adauga-le in compositie. Asezoneaza totul cu sare, vegeta si piper dupa gust.

Tapeteaza o tava de cozonac cu ulei si pesmet, apoi asaza peste praporul de miel. Toarna jumatate din compozitie, apoi adauga ouale fierte pe lungimea tavii si asaza restul compozitiei de drob deasupra.

La final, inveleste drobul in praporul ramas. Bate doua oua si toarna-le deasupra compozitiei, Coace drobul timp de aproximativ o ora.

Cum se serveste drobul de miel

Lasa-l sa se raceasca complet si apoi taie-l in felii. Asaza feliile pe un platou, alaturi de cateva bucati de branza, ardei rosu proaspat, cateva frunze de salata verde si niste rosii taiate in sferturi.

  •   2016-04-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Luiza Dinu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii