Fasolea verde cu sos de lamaie este un preparat usor, gustos si satios. Este ideal pentru mesele de seara de vara. Pentru o textura aparte, poti servi fasolea si cu putin parmezan ras.
Ingrediente pentru fasolea verde cu sos de lamaie
- 1,5 kg fasole verde
- 600 ml apa
- 10 grame amidon
- 300 ml supa de pui
- 6 oua batute
- 50 grame parmezan ras
- 100 grame unt
- 50 ml suc de lamaie
- 20 grame patrunjel tocat
- 1 ceapa verde tocata.
Cum se prepara fasolea verde cu sos de lamaie
Pune fasolea verde intr-o oala. Acopera cu apa si pune pe foc . Lasa pana da in clocot. Acopera cu un capac si mai lasa pe foc timp de 10 minute.
Intr-o tigaie amesteca supa de pui cu amidonul si parmezanul ras. Lasa pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa. Da focul mai mic si lasa sa fiarba 2- 3 minute. Ia de pe foc.
Intr-un bol amesteca bine ouale. Toarna peste ou putin sos. Amesteca bine. Rastoarna apoi ouale peste sos. Pune cratita pe foc si lasa pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa sa fiarba 2 minute.
Adauga untul taiat cubulete. Amesteca bine, pana untul se topeste complet. Ia de foc. Adauga apoi treptat si sucul de lamaie, patrunjelul si ceapa. Amesteca bine.
Cum se serveste fasolea verde cu sos de lamaie
Pe un platou aseaza fasolea fiarta, scursa de apa. Deasupra toarna sosul.