Salate

#oua #sunca #fasole #spanac

Salata cu oua, sunca si fasole verde

O salata deosebita, potrivita pentru sezonul rece, este cea cu oua, sunca si fasole verde. Foloseste ingrediente din produsele de toamna si fa un dressing din mirodenii .

Ingrediente pentru salata cu oua, sunca si fasole verde

  • 750 gr cartofi
  • 3 oua
  • 200 gr fasole verde
  • 6 bucati bacon sau afumatura
  • 100 gr masline fara samburi
  • 100 gr baby spanac
     

Pentru dressing
 

  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vin alb
  • 1 lingura mustar de dijon
  • 2 linguri capere, scurse de lichid
  • 2 fileuri de ansoa, taiate
  • crutoane

Cum se prepara salata cu oua, sunca si fasole verde

Toarna apa intr-o oala si pune-o la fiert. Cand incepe sa fiarba, pune cartofii si lasa-i 20 de minute.

Pune ouale la fiert si lasa-le sa fiarba 8 minute, pentru a fi tari. Fierbe si fasolea verde 4 minute. Scurge cartofii, ouale si fasolea si clateste-le cu apa rece.

Incinge gratarul la foc iute. Prajeste baconul 8 minute, intorcandu-l, astfel incat sa fie crocant si auriu. Apoi taie-l bucatele de marimea unor dumicati.

Amesteca ingredientele pentru dressing. Decojeste ouale si taie cartofii in jumatate. Pune intr-o cratita adanca, pe rand, in urmatoarea ordine: cartofii, fasolea, maslinele, spanacul si baconul. Apoi adauga ouale intregi. Da apoi salata la rece.

Cum se serveste salata cu oua, sunca si fasole verde

Inainte de servire , ouale se taie felii. Se mai amesteca o data dressingul pentru salata, apoi se toarna peste aceasta si se amesteca toate ingredientele. Ouale ar trebui sa fie in varf, iar peste ele si peste salata, ce a mai ramas din dressing. Se presara crutoane si se serveste.

  •   2010-12-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din salate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii