Ingrediente pentru salata de paste cu rosii coapte si mozzarella
- 500 g rosii cherry (de preferat galbene si rosii) taiate in jumatati
- 2 lingurite oregano uscat
- 3 catei de usturoi, tocati foarte marunt
- 1 lingurita sare kosher
- 60 ml ulei de masline
- 1/2 pachet paste fusilli
- 70 ml ulei de masline
- 2 linguri otet de vin alb
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 250 g mozzarella (poti opta pentru bilute de mozzarella sau poti cumpara o bucata mare pe care sa o tai cubulete)
- 1/2 cana frunze proaspete de busuioc, tocate
Cum se prepara salata de paste cu rosii coapte si mozzarella
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Intr-un bol incapator adauga rosiile si amesteca-le cu uleiul de masline, sare, oregano si usturoiul. Amesteca-le bine si adauga-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Adauga tava in cuptor si lasa rosiile sa se coaca timp de 20-25 de minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca. Cand sunt gata, scoate tava din cuptor si lasa-le sa se racoreasca la temperatura camerei.
Intre timp pune pastele la fiert intr-o oala cu apa si sare, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, toarna-le intr-o strecuratoare si trece-le pe sub un jet de apa rece.
Intr-un bol incapator adauga cei 70 de ml de ulei, otetul si piperul. Amesteca foarte bine si adauga pastele. Amesteca totul astfel incat pastele sa absoarba dressingul. Lasa pastele sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand din cand in cand.
Cand s-au racit, adauga rosiile, mozzarela si busuiocul. Amesteca usor si serveste-le imediat, la temperatura camerei.
Sursa foto: midwestliving.com