Daca iti place mult patrunjelul si il folosesti aproape la orice, atunci vei fi incantat de o salata de patrunjel cu un sos aromat.
Ingrediente pentru salata de patrunjel
- ¼ cana ulei de masline
- 1 lingura otet din vin rosu
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingurita mustar
- 1 varf de cutit de sare
- 1 varf de cutit piper negru macinat
- 4 legaturi patrunjel proaspat
-
1/3 cana arpagic proaspat
Cum se prepara salata de patrunjel
Amesteca intr-un castron otetul, usturoiul, mustarul, sarea si piperul. Poti folosi mustar de Dijon daca ai in casa.
Spala foarte bine patrunjelul si preseaza-l cu prosoape de hartie , sa-l usuci. Apoi amesteca arpagicul si patrunjelul intr-un castron mare. Poti lasa frunzulitele intregi sau le poti taia, dupa cum iti place.
Toarna peste verdeata dressingul de salata si amesteca.
Cum se serveste salata de patrunjel
Se serveste imediat.