Sfaturi culinare

#paste #tofu #fasole #salata verde #post

5 salate de post

In perioada Postului de Paste, unele dintre preparatele pe care le poti face in casa sunt salatele. Foloseste ingrediente diversificate, de la amestec de legume la seminte, sosuri si condimente, astfel incat preparatul sa fie satios si gustuos.

Iata in continuare 5 retete de salata pentru post :
 

Salata de post cu fasole cu miere si otet balsamic
 

Sursa foto: thepetitfour.comO salata satioasa si gustoasa este salata de fasole cu miere si otet balsamic. Reteta este potrivita atat pentru vegetarieni, cat si pentru cei care tin post. Pentru a o face crocanta, foloseste migdale prajite. Fa-i un dressing din ulei de masline, miere, otet balsamic, zeama de lamaie si sare , apoi serveste-o ca pe un fel principal .
 

Salata de post cu paste, usturoi si sos de rosii
 

Daca iti plac pastele, foloseste-le intr-o salata de post, condimentata cu usturoi si sos de rosii. Foloseste ulei de masline, rosii coapte, patrunjel proaspat si masline negre pentru  salata delicioasa, pe care sa o servesti in perioada postului.
 

Salata de post cu naut
 

Sursa foto: desidieter.comSalata de naut este un preparat simplu de realizat, cu rosii, castraveti, ceapa si naut. Fa un dressing din otet balsamic si otet din vin rosu pentru aceasta salata pe care o poti servi in Postul Pastelui.
 

Salata de post cu paste si tofu
 

Daca iti plac preparatele cu tofu, in perioada postului poti pregati o salata din paste si acest ingredient. Adauga legume, salata verde si condimente pentru o salata hranitoare si colorata. Prepara un sos, da-l la rece si apoi foloseste-l in salata.
 

Salata de post cu tofu, susan si tofu
 

Sursa foto: sweetadditions.netPentru vegetarieni si pentru cei care tin post, o salata satioasa este cea cu tofu, seminte prajite de susan, paste, legume si salata verde. Foloseste busuioc, sare si piper pentru a o condimenta si serveste-o in locul unui fel principal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului