Pe masura ce cresc, castravetii capata un gust amar. Aceasta amareala apare deoarece nu au fost bine udati in timp ce s-au copt.
Gustul amar al castravetilor se concentreaza in coaja legumelor si la capetele lor. De multe, din aceasta cauza, unii castraveti ajung sa nu mai fie comestibili. In cazul in care ai cumparat insa astfel de castraveti, nu te grabi sa ii arunci. Exista cateva solutii care te pot ajuta sa le imbunatatesti gustul. Iata ce trebuie sa faci:
Lasa-i in sare
Curata castravetii de coaja si taie-le capetele apoi presara peste ei sare. Lasa-i o jumatate de ora, apoi spala-i cu apa rece. Acest condiment le taie gustul amar si ajuta ca zeama amaruie sa se scurga din ei.
Adopta un stil de viata sanatos si ai grija de silueta ta
De asemenea, poti sa le tai capetele, apoi sa ii faci bucatele mici si le freci in maini cateva minute. Vor forma o spuma alba, care este de fapt sucul amarui din coaja. Spala castravetii cu apa rece si apoi vei vedea ca au un alt gust.