Sfaturi culinare

#carte de bucate #sfaturi culinare #bucatarie # sfaturi de gatit # carti de retete

Carti de bucate cu sfaturi si retete pentru bucataria ta

Bucataria este folosita prea des pentru a face ceva rapid de mancare, fara studierea unor tehnici de gatit. Cursurile de gatit sunt foarte scumpe, astfel incat una dintre cele mai bune metode de a invata este sa apelezi la cartile de bucate. Afli retete noi, tehnici de gatit si sfaturi despre mancatul sanatos.
 

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti
 

Nicio initiere in gastronomie nu poate fi reusita fara a cunoaste, in primul rand, bucataria propriului popor. Radu Anton Roman este cel care a scris una dintre cele mai importante lucrari despre gastronomia romaneasca. "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" a aparut la editura Paideia (39 lei) si constituie un retetar inspirat din traditiile populare vechi. Autorul realizeaza o descriere inedita a vinurilor vechi si noi si arata cu ce mancaruri se potrivesc acestea si cu ce prilej.

Tot la editura Paidea si in colaborare cu Jurnalul National a aparut seria „Povestile bucatariei romanesti" in 7 volume (10 lei/buc). Fiecare volum este dedicat unei regiuni a Romaniei si prezinta retete traditionale, specifice acelei zone, fotografii si povestioare incitante despre locuri, oameni si mancaruri. Gasesti, de acelasi autor, si alte carti de bucate, precum "Sarbatoarea Pastilor. Masa de Pasti".
 

Mastering the Art of French Cooking
 

Julia Child a fost una dintre primele vedete-bucatar, cu emisiuni de televiziune si carti faimoase. Bucatarul american a primit mai multe nominalizari si a castigat cateva premii Emmy. Cartea sa, "Mastering the Art of French Cooking" a fost publicata in 1961 si a devenit bestseller, ramanand in topul celor mai vandute carti timp de 5 ani de la aparitia pe piata.

Volumul este considerat revelator pentru gastronomia americana. Scriitoarea a dorit sa aduca in bucatariile conationalilor arta gastronomiei franceze, insa a devenit faimoasa pe plan international datorita volumului mare de informatii oferite, pe langa retete. "Mastering the Art of French Cooking" (270 lei/buc) este disponibila in doua volume, insa numai in limba engleza si poate fi comandata de pe site-ul Book Express. Exista, de asemenea, si alte volume scrise de Julia Child, precum "The French Chef Cookbook".
 

Sa gatim cu Jamie
 

Jamie Oliver este una dintre cei mai cunoscuti bucatari de talie internationala, emisiunile sale tv si cartile aducandu-i fani din toata lumea. "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun" (88 lei) este unul dintre cartile bestseller, aparuta la editura Curtea Veche .



Sursa foto: sfin.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare