Zaharul impietrit sau faina napadita de insecte sunt neplaceri care apar chiar atunci cand vrei sa faci o prajitura la cuptor. Afla ce solutii ai pentru micile probleme aparute in ceea ce priveste ingredientele pentru mancarurile facute in cuptor.
 

Zaharul
 

Zaharul brun tinde sa se intareasca in timp. Pentru a impiedica acest lucru, sigileaza-l intr-un ambalaj inchis bine si pastreaza-l in frigider. O alta posibilitate este sa pui o bucata de paine in el, pentru ca aceasta sa absoarba umezeala. Zaharul mai poate fi inmuiat si daca este acoperit cu o carpa umeda. Se inveleste apoi in folie si se lasa sa stea la temperatura camerei peste noapte.
 

Untul si margarina
 

Cand ai nevoie sa inlocuiesti untul cu margarina pentru un fel de mancare facut la cuptor, este indicat sa folosesti margarina cu un procent de 80% grasime. Astfel, textura si calitatea produsului final va fi corespunzatoare.
 

Amidon de porumb
 

Inainte sa pui amidonul de porumb intr-un preparat, verifica sa fie proaspat. Amesteca 1 lingurita de otet cu 1 lingurita de amidon . Daca incepe sa faca bule, atunci amidonul de porumb este proaspat.
 

Oua
 

Scoate ouale din frigider cu 15 minute inainte de a le folosi in reteta. Verifica sa fie proaspete inspectand coaja acestora. Ouale proaspete se scufunda cand sunt puse in apa rece.
 

Faina
 

Tine departe insectele punand o foaie de dafin in faina. O alta modalitate este sa depozitezi faina chiar in congelator.
 

Miere
 

Mierea cristalizata are un aspect neplacut si este greu de folosit. Toarna intr-o cratita niste apa calda si apoi aseaza recipientul cu miere astfel incat nivelul apei sa fie mai jos. Lasa mierea in apa calda pana cand aceasta se topeste. Amesteca apoi bine.
 

Mere
 

Stoarce suc de lamaie peste mere dupa ce le tai, pentru a nu oxida. Se poate folosi si un suc din lamaie si lime sau chiar suc de mere pentru a evita sa se innegreasca.
 

Banane
 

Coacerea bananelor poate fi grabita daca sunt puse impreuna cu un mar intr-o punga de hartie pentru aproximativ 2 zile. Pentru a pastra bananele mai mult timp, se poate face un piure care pe urma este congelat.


Sursa foto : nysun.com
 

  •   2011-11-25
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.