Exercitiul de a compune un meniu saptamanal poate ajuta enorm viata unei gospodine. In esenta, aceasta practica:
- salveaza timp. Nu mai pierzi vreme gandindu-te zilnic la vesnica dilema "Ce sa mai fac de mancare?", deja stii ce vrei pentru ca ai avut prevederea sa iti aloci o ora la sfarsitul saptamanii in care ai hotarat in liniste ce vei pune pe masa in urmatoarea saptamana.
- salveaza bani. Pentru ca meniul e gata, poti sa-ti alcatuiesti o lista clara de cumparaturi care, respectata, te va feri de cumparaturile impulsive si te va ajuta sa faci economii.
- salveaza energie. Pentru ca te-ai gandit si ai planificat totul din timp, efortul depus pentru respectarea planificarii va fi infinit mai mic decat daca actionezi la inspiratia de moment. Vei stii sa-ti planifici mai bine pasii – eventual iti vei pregati ingredientele cu o seara inainte, vei putea pregati din vreme o marinada sau vei putea pune din vreme aluatul la dospit pentru o pizza delicioasa la cina.
Te-am convins sa incerci? Ia-o incetul cu incetul si poate vei dori sa tii seama si de cateva sugestii pe care eu le-am gasit foarte utile:
Pregatirea - liste, liste, liste…
Incepe prin a-ti nota zilnic meniul pe o perioada de o luna. E un exercitiu admirabil in urma caruia vei avea o privire mult mai obiectiva asupra obiceiurilor alimentare ale familiei tale.
Citeste continuarea pe casutalaurei.ro