Crabii, aceste crustacee preparate in cele mai sofisticate restaurante ale lumii, pot fi gatiti cu succes si in propria ta bucatarie. Daca esti norocosul posesor al unor crabi proaspeti, este important sa stii sa ii cureti corect si sa ii gatesti corespunzator, pentru a te bucura de gustul delicios, dulce si fraged al carnii lor. Nu fugi de gatitul crabilor! Pare complicat, dar in esenta, sunt printre crustaceele care se prepara cel mai rapid si simplu!


Ai grija ca toti crabii sa fie vii cand ii cumperi

Atunci cand gatesti crabi proaspeti, este foarte important sa te asiguri ca sunt vii inainte de a incepe procesul de preparare, dar mai ales atunci cand ii cumperi. Daca sunt deja morti la achitionare, nu mai sunt buni pentru gatit, intrucat pot fi toxici.


Prepara crabii vii, imediat dupa cumparare

Intrucat crabii trebuie cumparati vii, este important sa ii gatesti cat mai repede, intrucat nu supravietuiesc foarte mult si nu este indicat sa moara inainte de a incepe procesul de gatire.

In cazul in care nu ii gatesti imediat, depoziteaza-i intr-o lada cu apa si cu gheata pe fund, dar evita ca acestia sa atinga bucatile de gheata. Nu acoperi lada, intrucat au nevoie de aer.


Poarta manusi atunci cand curetii crabii

Crabii sunt dotati cu clesti foarte ascutiti si, intrucat trebuie gatiti proaspeti si curatati cand sunt vii, este important sa iti iei masuri de protectie impotriva lor. Poarta o pereche de manusi rezistente atunci cand incepi sa ii cureti.


Pasi de curatare a crabului

Inainte de a incepe procesul de curatare, este important ca fiecare crab sa fie adus sau tinut la temperatura camerei. Spala bine fiecare particica a crustaceului, inclusiv carapacea, clestii si picioarele.

Apoi, indeparteaza usor carapacea si incepe sa cureti interiorul crabului. Indeparteaza continutul abdominal - organele reproducatoare si intestinele, pana cand ramane doar carnea. Picioarele trebuie sa ramana intacte.


Incepe sa gatesti crabii

In general, crabii sunt fierti de vii si se preteaza la o multime de retete, doua dintre cele mai cunoscute fiind supa si pastele cu sos de crabi. Insa acestia pot fi gatiti si la tigaie, sotati cu tot felul de sosuri delicioase, pe baza de usturoi, rosii si alte mirodenii, dupa bunul plac.

Sursa foto: kitchen.buddygo.net

  •   2013-07-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii