Sfaturi culinare

#rucola #depozitare #salata

Cum sa depozitezi rucola

Rucola este una dintre tipurile de salate verzi consumate cu placere primara si nu numai. Planta este hranitoare si foarte utila, de la ea fiind folosite frunzele, semintele su florile. Frunzele bogate in potasiu si vitamina C sunt usor amarui si extrem de gustoase in salate. Afla cum trebuie sa depozitezi rucola pentru a te bucura de ea mai multa vreme.

1 Nu spala planta
 

Pentru a-si pastra prospetimea, este bine sa depozitezi rucola nespalata. Umezeala nu face decat sa-i scurteze durata de viata .
 

2 Ambaleaza rucola
 

Foloseste un prosop de hartie pentru a-l infasura in jurul frunzelor, apoi pune rucola intr-o punga de plastic si sigileaza-o.
 

3 Da rucola la frigider
 

Daca o depozitezi in frigider, foloseste compartimentul pentru legume. Rucola va ramane proaspata in jur de o saptamana.
 

4 Consum-o in timp util
 

Rucola poate fi si spalata inainte de depozitare, dar trebuie apoi sa fie foarte bine uscata. O modalitate de uscare, pe langa servetele de hartie, este sa o pui intr-o centrifuga de uscat salata.

Ambaleaza-o apoi si pune-o la frigider. Este recomandat sa o consumi in cel mult 2 zile.
 

5 Depoziteaza rucola cu radacini
 

In cazul in care planta este intreaga, cu radacini, aceasta, impreuna cu tulpinile pot fi invelite intr-un servet de hartie imbibat cu apa. Acopera frunzele cu o punga, astfel incat cele doua portiuni, cea de jos si cea de sus, sa ramana separate (frunzele trebuie sa ramana uscate). Apoi poti pune rucola in frigider.
 

6 Depoziteaza rucola in ambalaj propriu
 

Rucola poate fi depozitata si in ambalajul propriu, asa cum a fost cumparata din magazin. In acest caz, insa, trebuie sa verifici ca respectivul ambalaj nu prezinta urme de apa deoarece in timp salata se va strica daca sta in umezeala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare