Hartia de copt este un accesoriu util in bucatarie pentru prepararea multor retete. Una dintre cele mai neplacute lucruri in bucatarie este lipirea mancarii de tava in care a fost facuta. Hartia de copt te scuteste de timpul si efortul curatarii urmelor lasate de preparatul respectiv.
 

Avantaje pentru hartia de copt
 

Hartia de copt este un produs termorezistent folosit in procesul de coacere a alimentelor. Produsele cu un nivel ridicat de zahar pot fi facute la cuptor fara ca acestea sa se arda si fara sa se lipeasca de tava. Astfel, procesul de coacere este unul usor, economic si rapid. Folosirea unei tavi captusite cu hartie de copt permite o coacere uniforma, pe toate partile. De asemenea, nu mai este neaparat nevoie ca tava sa fie unsa cu grasime, ceea ce inseamna ca este o modalitate mai sanatoasa si mai ieftina de gatire a mancarii.

Un alt avantaj al produsului este faptul ca nu prezinta niciun pericol pentru sanatate. De asemenea, hartia de copt nu afecteaza gustul mancarii si nici mirosul acesteia.

Hartia de copt siliconata pe ambele fete este impermeabila si rezista la temperaturi de pana la 290 grade Celsius. De asemenea, un astfel de produs rezista la mai multe coaceri.
 

Tipuri de hartii de copt pe piata
 

Pe piata sunt disponibile doua mari tipuri de hartii de copt: cele obisnuite, pentru uz normal si cele speciale, industriale. Primul tip poate fi utilizat la orice produs. Cel de-al doilea tip are un continut ridicat de silicon si permite folosirea repetata a hartiei, la temperaturi foarte mari. Acest tip de hartie de copt este folosit in restaurante, patiserii etc.

In magazine, hartia pentru copt se gaseste in supermarketuri, pe rafturile unde exista si alte produse asemanatoare: hartie cerata, folie de aluminiu , pungi de plastic etc. Un pachet de hartie pentru copt costa in jur de 7 lei. Pretul depinde insa de numarul de folii pe care il contine si de marimea acestora.
 

Cum folosesti hartia de copt in bucatarie
 

Hartia de copt poate fi utilizata pentru diverse proceduri in bucatarie: dospire, coacere, chiar si congelare. Poti pregati in sau pe hartie de copt preparate precum peste, pui, cozonaci, tarte, cartofi etc. In general, produsul este util pentru carne, legume, dar si pentru deserturi (blaturi, prajituri, chec etc).

  •   2011-08-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii