Taie ceapa sub apa
Ai nevoie de un bol mare pe care sa-l umplii cu apa. Pune ceapa inaintrul acestui si tai-o in timp ce se afla sub apa. Apa va preveni raspandirea agentilor voalatili pe care ceapa ii conine in aer. In acest fel vei scapa de problema usturimii ochilor.
Congeleaza ceapa
Inainte de a taia caeapa adaug-o la congelator timp de 15 minute. Temperaturile reci vor distruge o parte din agentii voalatili continuti de ceapa iar ochii te vor ustura mai putin in timp ce tai ceapa.
Poarta ochelari de apa
Ochelarii de apa pot fi purtati cu succes in timp ce tai ceapa. Acestia iti vor proteja ochii de uleiurile voalatile voalatile emanate de ceapa si vei scapa de problema usturimii ochilor.
Aprinde o lumanare
Poate parea o metoda ciudata, insa functioneaza. Trebuie doar sa aprinzi o lumanare si sa o tii in dreptul tocatorului in momentul in care tai ceapa. Vei observa ca flacara acesteia se va mari pe masaura ce tai ceapa. Asta deoarece uleiurile voalatile vor fi atrase de flacara si arse.
Atentie!
- Indiferent de metoda folosita, descide larg ferestrele pentru a aerisi bine incapere.
- Daca nu folosesti ceapa imediat in reteta, adaug-o intr-un castronel si acopera totul cu apa.
Sursa foto: ashukitchen.com