Sfaturi culinare

# taiere ceapa #sfaturi culinare #ceapa

Cum sa tai ceapa fara sa plangi

De fiecare data cand gatesti si trebuie sa tai ceapa te ustura ochii foarte rau si pare ca plangi? Poti scapa de acest calvar, daca apelezi la unul dintre aceste trucuri simple.

Taie ceapa sub apa

Ai nevoie de un bol mare pe care sa-l umplii cu apa. Pune ceapa inaintrul acestui si tai-o in timp ce se afla sub apa. Apa va preveni raspandirea agentilor voalatili pe care ceapa ii conine in aer. In acest fel vei scapa de problema usturimii ochilor.

Congeleaza ceapa

Inainte de a taia caeapa adaug-o la congelator timp de 15 minute. Temperaturile reci vor distruge o parte din agentii voalatili continuti de ceapa iar ochii te vor ustura mai putin in timp ce tai ceapa.

Poarta ochelari de apa

Ochelarii de apa pot fi purtati cu succes in timp ce tai ceapa. Acestia iti vor proteja ochii de uleiurile voalatile voalatile emanate de ceapa si vei scapa de problema usturimii ochilor.

Aprinde o lumanare

Poate parea o metoda ciudata, insa functioneaza. Trebuie doar sa aprinzi o lumanare si sa o tii in dreptul tocatorului in momentul in care tai ceapa. Vei observa ca flacara acesteia se va mari pe masaura ce tai ceapa. Asta deoarece uleiurile voalatile vor fi atrase de flacara si arse.

Atentie!

  • Indiferent de metoda folosita, descide larg ferestrele pentru a aerisi bine incapere.
  • Daca nu folosesti ceapa imediat in reteta, adaug-o intr-un castronel si acopera totul cu apa.

Sursa foto: ashukitchen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului