Sfaturi culinare

#paste fainoase #culinar #retete #taitei

Cum se prepara taiteii de casa

Taiteii de casa dau ciorbelor si supelor un gust mai bun, un gust care ne aduce aminte de copilarie si de vacantele petrecute la bunici . Nu necesita prea mult efort pentru preparare si vei simti cu siguranta diferenta de gust fata de cei din comert.


De ce ingrediente ai nevoie:

  • 500 gr faina;
  • 2 oua;
  • un praf de sare;
  • 1 pahar cu apa.



Cum se prepara:

  • Pune faina intr-un vas adanc, sparge ouale in acelasi bol si adauga praful de sare.
  • Amesteca cele 3 componente.
  • Se adauga putin cate putin apa si se framanta puternic, pana cand coca are consistenta unui blat de pizza.
  • Se lasa apoi aluatul sa stea 10 minute in bol, dupa care se mai framanta inca o data si se mai lasa inca 5 – 10 minute.
  • Pe masa se presoara un pumn de faina, se rupe o bucata din aluat si se intinde peste faina cu ajutorul unui facalet , pe ambele parti.
  • Cand aluatul devine foarte subtire (trebuie sa aiba 2 – 3 mm pentru ca atunci cand fierbe el devine foarte gros), se taie in fasii de 6 – 7 cm.
  • Fasiile se pun apoi una peste alta si se taie taiteii, cat mai subtiri posibil.

 

Cum se servesc:

  • Taiteii se pun in supa/ciorba la final, cu 3 – 4 minute inainte de oprirea definitiva a focului.
  • Daca mai raman taitei , acestia se pot pastra intr-un loc uscat pana la urmatoarea utilizare, insa atunci se vor pune cu 10 minute inainte de oprirea focului.

 

  •   2009-08-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii