Sfaturi culinare

#castane coapte #retete castane # retete toamna #castane #dulceata

Doua retete de castane pe care sa le prepari chiar acum!

Toamna este sezonul castanelor. Profita de faptul ca se gasesc la orice colt de strada si prepara cele mai savuroase retete pe baza de castane. Castanele coapte sau dulceata de castane, sunt retetele pe care trebuie sa le prepari chiar acum.

Castane coapte

Sursa foto: qbebe.ro

Ingrediente

  • 500 grame de castane
  • sare de mare

Cum se prepara

Spala bine castanele apoi pune-le intr-un castron cu apa calda si lasa-le sa se hidrateze timp de 15 minute.

Cresteaza-le cu ajutorul unui cutit in forma de "X" si asaza-le intr-o tava cu partea crestata in sus. Presara sare pe deasupra si adauga-le in cuptorul preincalzit. Lasa-le sa se rumeneasca timp de 30 de minute.

Scoate castanele din cuptor si pune-le pe o bucata de hartie. Impatureste hartia in jurul lor si apoi imbrac-o intr-un prosop de bucatarie. Aburul le va face mai usor de desfacut, iar miezul va fi mai moale.

 

 

Sursa foto principala: pixabay.com

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului