Sfaturi culinare

#idei meniu #meniu dragobete #idei #cina romantica #dragobete

Idei pentru un meniu delicios de Dragobete! Iata cum iti poti surprinde jumatatea

Daca te numeri printre persoanele care sarbatoresc Ziua Indragostitilor de Dragobete, atunci nu trebuie sa sari peste o cina romantica alaturi de persoana iubita. Iar cum o cina este cu atat mai apreciata cu cat este preparata chiar de tine, ti-am pregatit cateva idei simple, de retete pe care le poti prepara rapid. In plus, acestea contin ingrediente afrodisiace.

Aperitive pentru cina romantica de Dragobete

Daca doresti sa optezi pentru un meniu pe baza de peste, poti face o supa de stridii. Este un preparat elegant si apetisant, care poate fi facut in mai putin de 30 de minute. Stridiile contin zinc, care ajuta la sinteza testosteronului, acest hormon contribuind la libidou . Pentru un aperitiv rece, poti face stridii cu lamaie.

Un aperitiv clasic poate fi un platou de doua persoane cu bruschette cu sunca, rosii si ierburi. Serveste bruschettele pe frunze de rucola, un afrodisiac cunoscut si in antichitate.

Feluri principale pentru cina romantica de Dragobete

Pentru felul principal, alege un peste deosebit. Poti face pastrav la gratar cu vin, lamaie si patrunjel. Este un preparat elegant, apetisant si potrivit pentru o cina speciala. In plus, vinul este un ingredient afrodisiac nelipsit de la o masa romantica.

Daca alegi un meniu pe baza de miere, poti face un pastrav la gratar cu miere si mustar. Preparatul se face suficient de repede, in doar 30 de minute.

In cazul in care preferi carnea de pui, alege o reteta de pui cu migdale. Migdalele fac parte si ele din lista ingredientelor afrodisiace.

Desert pentru cina romantica de Dragobete

Daca vrei sa fii sigur de succesul mesei tale de Dragobete, serveste la final o prajitura cu miere si ciocolata. Este un preparat perfect pentru o cina romantica, mai ales ca are la baza doua dintre cele mai cunoscute ingrediente afrodisiace: mierea si ciocolata.

Sursa foto: theoarsman.ie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului