Una dintre destinatiile de vacanta pe care le ai planuite pentru vara aceasta este insorita, exotica si indepartata Australia? Atunci vei avea ocazia sa degusti unele dintre cele mai interesante si savuroase preparate culinare cu care se mandreste bucataria lor. Esti pregatita sa savurezi o bucata racoritoare si dulce de Pavlova sau sa testezi pentru prima data o supa de mazare in care pluteste... o placinta cu carne?
Damper
Damper este o paine traditional australiana care se prepara fara drojdie. Pe baza de apa, faina si, uneori, lapte, aceasta paine se consuma, pe taramuri asutraliene, cu tot soiul de preparate specifice, insa cel mai adesea, cu carne.
Pavlova
Pavlova este un desert national al Australiei, cunoscut in intreaga lume pentru usurinta cu care se face, dar mai ales pentru gustul desavarsit pe care il are.
Pavlova este un desert asemanator cu Meringue, o prajitura formata din bezea, insa difera prin adaosul fainii de porumb, care o ajuta sa ramana crocanta la exterior si moale la interior. Este garnisita din belsug cu frisca si fructe.
Pie Floater
Pie Floater, in traducere romaneasca "placinta plutitoare" este unul dintre preparatele pe care le vei tot observa pe mesele australienilor, in special la pranz. Este o supa verde, facuta din mazare, in mijlocul careia pluteste o mica placinta din carne. Supa este aromatizata cu sare si piper si se serveste cu sos de tomate si de menta. Preparatul ofera doar o mostra din savoarea si gustul exotic si autentic al bucatariei australiene.
Placinta australiana cu carne
Placinta cu carne a reusit sa se integreze in mai toate bucatariile lumii, sub diverse forme si combinatii de ingrediente.
In Australia insa placinta cu carne este una dintre retetele nationale, existand chiar si o competitie culinara in care acest preparat este "vedeta" si in cadrul careia toti producatorii de placinte se intalnesc pentru a concura si a-si expune cele mai savuroase si inedite retete.
Placinta australiana cu carne este facuta, in general, cu carne tocata, ceapa, ciuperci si branza si este servita cu diverse sosuri.
Biscuiti Anzac
Biscuitii Anzac sunt mai degraba originari din Noua Zeelanda, o regiune invecinata cu Australia, dar reteta s-a raspandit, in timp, si pe celelalte meleaguri si a capatat statut de preparat national.
Biscuitii sunt prepapati din faina, zahar, nuca de cocos deshidratata, fulgi de ovaz, unt, sirop de zahar, apa fierbinte si praf de copt.
Sursa foto: eatdrinkandbekerry.blogspot.com