Sfaturi culinare

#fierbere oua paste #fierbere oua #oua paste #oua

Tu stii cum sa fierbi corect ouale de Paste? 4 pasi pe care trebuie sa-i urmezi

Sa fierbi ouale pentru a le vopsi de Paste, nu este atat de simplu precum pare. Acestea sunt foarte fragile si se pot sparge cu usurinta in timpul fierberii. Iata cum eviti ca acest lucru sa se intample!

1. Temperatura oualor, foarte importanta

Cu cat ouale sunt mai reci in momentul in care le pui la fiert, cu atat sansele ca acestea sa se sparga sunt mai mari. Asadar, scoate ouale din timp din frigider, pentru a ajunge la temperatura camerei in momentul in care le pui la fiert.

2. Spala ouale cu grija

Inainte de a pune ouale la fiert, spala-le cu grija, cu ajutorul unui burete pentru a indeparta urmele de mizerie. Poti folosi putin detergent de vase, pentru a indeparta grasimea de pe coaja acestora. In acest fel, nu vei avea surprize ca vopseaua sa nu se prinda uniform de coaja acestora.

3. Pune ouale la fiert in apa rece

Multi fac gresala de a adauga ouale in apa, in momentul in care aceasta este deja fierbinte. Acest lucru va duce, inevitabil, la spargerea lor. Daca vrei ca acestea sa nu se sparga, mai intai asaza ouale in oala in care urmeaza sa le fierbi, apoi acopera-le cu apa rece. Abia dupa ce ai acoperit ouale cu apa, poti pune oala pe aragaz.

4. Fierbe ouale maximum 10 minute

Pentru a obtine oua fierte tari, acestea trebuie sa fiarba 8-10 minute, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Nu lasa ouale sa fiarba mai mult, deoarece, fierte in exces, vor crapa.

Sursa foto: pxhere.com

  •   2018-03-28
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.