Ingrediente pentru painea de casa
- 750 g faina alba
- 750 ml apa
- 45 g drojdie uscata
- doua lingurite sare
Cum se prepara painea de casa
Amesteca, intr-un bol faina, sarea si drojdia. Adauga apa si amesteca pana cand se omogenizeaza. Acopera bolul cu o carpa curata sau cu o folie din plastic si lasa-l sa dospeasca la temperatura camerei intre 12 si 18 ore.
Dupa acest interval, impatureste aluatul de cateva ori, apoi mai lasa-l jumatate de ora. Cu mainile acoperite cu faina, scoate-l din vas si formeaza o o bila pe care asaz-o pe un prosop de bucatarie, si el acoperit cu faina. Mai lasa aluatul doua ore la dospit, pana cand isi va dubla volumul.
Incinge cuptorul bine, la 220 de grade Celsius. Lasa in cuptor sa se incalzeasca o oala din fonta sau un ceaun. Asaza aluatul in vas si acopera-l cu un capac. Coace astfel painea timp de jumatate de ora. Scoate capacul si mai lasa painea 20-30 de minute in cuptor.
Sursa foto: goodfon.su