Sfaturi culinare

#dospire paine # paine de casa #paine

Cea mai sigura reteta de paine. Iata-i secretul!

Secretul unei paini delicioase sta in timpul de dospire. Cel putin aceasta este concluzia unui celebru chef american, Jim Lahey. Atentie! Daca te apuci de aceasta reteta trebuie sa stii ca abia maine te vei putea bucura de o felie de paine proaspata!

 

Ingrediente pentru painea de casa

  • 750 g faina alba
  • 750 ml apa
  • 45 g drojdie uscata
  • doua lingurite sare

Cum se prepara painea de casa

Amesteca, intr-un bol faina, sarea si drojdia. Adauga apa si amesteca pana cand se omogenizeaza. Acopera bolul cu o carpa curata sau cu o folie din plastic si lasa-l sa dospeasca la temperatura camerei intre 12 si 18 ore.

Dupa acest interval, impatureste aluatul de cateva ori, apoi mai lasa-l jumatate de ora. Cu mainile acoperite cu faina, scoate-l din vas si formeaza o o bila pe care asaz-o pe un prosop de bucatarie, si el acoperit cu faina. Mai lasa aluatul doua ore la dospit, pana cand isi va dubla volumul.

Incinge cuptorul bine, la 220 de grade Celsius. Lasa in cuptor sa se incalzeasca o oala din fonta sau un ceaun. Asaza aluatul in vas si acopera-l cu un capac. Coace astfel painea timp de jumatate de ora. Scoate capacul si mai lasa painea 20-30 de minute in cuptor.

Sursa foto: goodfon.su

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului