Ingrediente pentru sosul de usturoi copt:
- 3 capatani de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara sosul de ustorui copt
Curata foile exterioare ale ustoruiului fara sa indepartezi cateii de pe capatana. Taie cu ajutorul unui cutit codita capatanilor de usturoi, astfel incat pulpa sa fie vizibila.
Asaza intr-o tava o bucata de folie de aluminiu iar deasupra ei o foaie de copt. Pune usturoiulpe aceasta si stropeste-l cu uleiul de masline. Impatureste-l si coace-l timp de o ora la cuptorul incins la 180oC.
Cand este gata lasa-l sa se raceasca putin si stoarce fiecare catel intr-un castron. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, si daca simti nevoia mai poti adauga un strop de ulei de masline.
Cum se serveste sosul de ustorui copt
Sosul merge perfect alaturi de legume sau preparate din carne.
Sursa foto: whateversleft.org