Sosuri

#sosuri savuroase #sos aromat #aioli #retete sosuri #sos aioli #sosuri

Cum sa prepari cel mai bun sos Aioli

Aioli este un sos frantuzesc, aromat, asemanator maionezei. Merge de minune alaturi de clasicii cartofi prajiti sau de preparatele la gratar. In plus, acest sos te poate scoate din incurcatura atunci cand nu ai timp sa prepari o salata pe care sa o servesti alaturi de preparatele la gratar.

Ingrediente pentru sosul Aioli

  • 2 galbenusuri de ou
  • 300 ml ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare grunjoasa
  • piper
  • cateva frunze de ierburi aromate, proaspete (patrunjel, busuioc, menta sau coriandru)

Cum se prepara sosul Aioli

Prepara o maioneza din galbenusurile de ou, amestecate cu mustarul. Toarna uleiul treptat, iar la final adauga zeama de lamaie.

Separat, intr-un mojar adauga usturoiul, verdeturile si sarea grunjoasa. Pasaeaza totul foarte bine pana obtii o pasta fina. Pentru un plus de aroma poti adauga putina coaja de lamaie poaspat rasa. Incorporeaza apoi pasta obtinuta peste maioneza.

La final asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Cum se serveste sosul Aioli

Sosul Aioli merge perfect alaturi de cartofii prajiti, legume la gratar, si chiar fripturi la gratar.

Sursa foto: healthyrecipeecstasy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare