Ingrediente pentru sosul Aioli
- 2 galbenusuri de ou
- 300 ml ulei
- 4-5 catei de usturoi
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- sare grunjoasa
- piper
- cateva frunze de ierburi aromate, proaspete (patrunjel, busuioc, menta sau coriandru)
Cum se prepara sosul Aioli
Prepara o maioneza din galbenusurile de ou, amestecate cu mustarul. Toarna uleiul treptat, iar la final adauga zeama de lamaie.
Separat, intr-un mojar adauga usturoiul, verdeturile si sarea grunjoasa. Pasaeaza totul foarte bine pana obtii o pasta fina. Pentru un plus de aroma poti adauga putina coaja de lamaie poaspat rasa. Incorporeaza apoi pasta obtinuta peste maioneza.
La final asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Cum se serveste sosul Aioli
Sosul Aioli merge perfect alaturi de cartofii prajiti, legume la gratar, si chiar fripturi la gratar.
Sursa foto: healthyrecipeecstasy.com