Feluri principale

#somon #retete de valentine's day #chiftele

Retete de Valentine's Day: Chiftelute de crab si somon cu sos tartar

Chiftelute de crab si somon cu sos tartar reprezinta o mancare speciala, potrivita pentru cinele in doi. Servite cu spanac, cartofi copti si sos tartar , aceste chiftelute sunt delicioase.
 

Ingrediente pentru chiftelute de crab si somon cu sos tartar
 

Pentru cartofi:


Pentru chiftelute:

Pentru sosul tartar:

  • 40 grame maioneza
  • 4 castraveti murati mici, tocati
  • 10 grame capere
  • patrunjel
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 10 grame hrean ras
  • sare
  • piper.


Pentru a servi:

  • spanac
  • 10 ml ulei de masline
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara chiftelute de crab si somon cu sos tartar
 

Fierbe cartofii in apa cu sare, timp de 20 - 30 de minute. Scurge cartofii si pune-i intr-o cratita. Zdrobeste-i cu o furculita si asezoneaza cu sare si piper. Stropeste-i cu putin ulei de masline.

Trasfera cartofii intr-o tava. Da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Pentru chiftelute, amesteca somonul, crabul, maioneza, patrunjelul, mararul si mustarul. Asezoneaza cu sare si piper. Formeaza apoi chiftelutele. Aseaza-le pe o tava si da-le la frigider pentru 20 - 30 de minute.

Pentru sosul tartat, amesteca maioneza cu castravetii, caperele, patrunjelul, sucul de lamaie si hreanul. Asezoneaza cu sare si piper.

Incinge apoi o tigaie cu putin ulei de masline. Pune la prajit chiftelutele, 3 - 4 minute pe fiecare parte.

Intr-o alta tigaie, caleste cateva minute spanacul. Stropeste cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper.
 

Cum se servesc chiftelute de crab si somon cu sos tartar
 

Pentru a servi, aseaza pe un platou cateva chiftelute, cartofii copti si spanacul. Toarna deasupra cateva linguri de sos tartar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare