Aperitive

#rosii #branza #sparanghel #bruschette

Bruschette cu sparanghel

Daca vrei sa prepari cateva aperitive usoare si foarte gustoase, incearca o reteta de bruschette cu sparanghel . Vor fi gata in jumatate de ora.

Ingrediente pentru bruschette cu sparanghel
 

  • 12 felii de bagheta frantuzeasca , prajite
  • 230 gr sparanghel proaspat, taiat
  • 2 cani rosii mici, lunguiete, injumatatite
  • ¼ cana busuioc proaspat, taiat
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 3 cani de apa
  • 3 cele verzi, taiate
  • 3 linguri suc de lime
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ½ lingurita coaja de lime, rasa
  • ½ cana branza albastra , faramitata
  • ¼ lingurita piper
  • ¼ lingurita sare
     

Cum se prepara bruschettele cu sparanghel
 

Pune niste apa sa fiarba intr-o cratita. Adauga apoi sparanghelul, dupa ce apa a inceput sa fiarba, acopera si lasa-l sa fiarba maxim 4 minute. Scoate-l scurge-l foarte bine, sterge-l cu un prosop de bucatarie ca sa-l usuci bine si apoi pune-l in apa foarte rece. Astfel, vei opri procesul de fierbere. Scurge-l si usuca-l din nou.

Pune intr-un castron sparanghelul, rosiile, busuiocul, ceapa, sucul de lime, uleiul, usturoiul, coaja de lime, sarea si piperul. Apoi amesteca usor si intinde compozitia pe feliile de paine prajita.
 

Cum se servesc bruschettele cu sparanghel
 

Presara branza albastra si serveste.
 

  •   2010-12-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii