Cartofii copti cu sos de tomate reprezinta garnitura ideala pentru prepratele din carne. Sunt usor de preparat, gustosi si foarte aromati.

Ingrediente pentru cartofii copti cu sos de tomate

1 kg cartofi taiati in felii groas
ulei de masline
sare
1 ceapa mica tocata
3 catei de usturoi
100 ml vin alb
20 grame pasta de tomate
400 grame rosii tocate
20 ml sos iute
5 grame paprica
5 grame zahar.

Cum se prepara cartofii copti cu sos de tomate

Amesteca cartofii cu putin ulei de masline. Asezoneaza cu sare si aseaza intr-o tava. Da tava la cuptor pentru 50 de minute.

Incinge putin ulei de masline intr-o cratita si adauga ceapa. Lasa la calit timp de 5 minute. Adauga apoi usturoiul si mai lasa 2 minute. Adauga vinul alb si lasa pe foc pana fierbe si isi reduce cantitatea la jumatate.

Adauga pasta de tomate, rosiile tocate, sosul iute, sare, zahar si paprica. Amestca bine si lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa pe foc cateva minute. Cu ajutorul unui blender amesteca bine, pana obtii o pasta fina.

Cand cartofii s-au copt, toarna peste ei sosul de tomate, amesteca si da din nou tava la cuptor pentru 15 minute.

Cum se servesc cartofii copti cu sos de tomate

Cartofii copti cu sos de tomate se servesc ca atare, alaturi de preparate din carne.
 

  •   2012-05-16
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.