Aperitive

#portocale #lapte #oua #reteta #unt #paine #paine prajita #retete mic dejun

Reteta pentru mic dejun: paine prajita cu portocale

Pentru un mic dejun copios, incearca o mancare noua. Poti face o paine prajita cu portocale si sirop de artar .
 

Ingrediente pentru paine prajita cu portocale
 

  • 6 oua
  • 1/2 cana suc concentrat de portocale
  • 2/3 cana lapte
  • 1/4 lingurita extract de vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 portocala, coaja rasa
  • 8 felii de paine
  • 3 linguri zahar praf
  • unt
  • sirop de artar .
     

Cum se prepara painea prajita cu portocale
 

Bate ouale intr-un castron. Adauga concentratul de portocale, laptele, zaharul, vanilia, sarea si coaja de portocala. Amesteca bine. Inmoaie feliile de paine in aceasta compozitie si pune-le intr-o tava pe un singur strat. Toarna restul compozitiei peste felii, acopera tava si pune-o la frigider cam 2 ore. O poti lasa si peste noapte.

Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga feliile de paine si prajeste-le pe ambele parti, pana cand capata culoare.
 

Cum se serveste painea prajita cu portocale
 

Pune painile pe o farfurie si presara zahar pudra peste ele. Serveste-le cu felii de portocale si stropeste-le cu putin sirop de artar.


Sursa foto: family.go.com
 

  •   2011-09-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii