Cartofii la gratar cu otet si sare sunt ideali pentru cei care sunt vegetarieni sau tin post . Se prepara repede si sunt foarte gustosi. II poti servi atat simpli, cat si cu alte garnituri de legume.
Ingrediente pentru cartofi la gratar cu otet si sare
- 450 ml otet
- 450 grame cartofi, taiati in felii
- 30 ml ulei de masline
- 10 grame sare marina
- piper.
Cum se prepara cartofii la gratar cu otet si sare
Intr-o cratita toarna otetul. Adauga apoi feliile de cartofi, astfel incat sa fie acoperite de otet. Fierbe cartofii in otet pana da in clocot, apoi mai lasa pe foc timp de 5 minute. Lasa apoi sa se raceasca timp de 30 de minute.
Scurge feliile de cartofi si amesteca-i usor cu ulei de masline, sare si piper.
Incalzeste gratarul si aseaza feliile de cartofi. Lasa-i pe gratar pana cand devin aurii.
Cum se servesc cartofii la gratar cu otet si sare
Cartofii la gratar cu otet si sare se servesc calzi, cu sare grunjoasa si sos de parmezan.