Una dintre mancarurile traditionale care nu trebuie sa iti lipseasca la masa de Paste este deliciosul bors de miel.


Ingrediente pentru borsul de miel:

  • 800 g carne de miel
  • 500 g ceapa uscata
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa verde
  • 100 ml ulei
  • 500 ml bors
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g leustean
  • sare


Cum se prepara borsul de miel:

Curata zarzavatul, spala-l si taie-l felii. Curata ceapa verde si cea uscata si taie-le marunt. Inabuse apoi ceapa verde in ulei de masline, apoi pune ceapa uscata si zarzavatul la fiert in apa cu sare.

Dupa ce s-au fiert pe jumatate, adauga carnea de miel taiata bucati micute. Cand carnea este fiarta adauga borsul, pe care il fierbi inainte separat si il strecori, si ceapa verde inabusita.

Lasa apoi sa mai fiarba aproximativ 5-10 minute apoi adauga sare, dupa gust.


Cum se serveste borsul de miel:

Borsul de miel se serveste fierbinte cu verdeata taiata marunt.

Sursa foto: curademiere.ro

  •   2013-04-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii