Ciorbe & Supe

#fasole #post #supa

Supa de fasole de post

Supa de fasole de post este o reteta deosebita de supa pe care o poti pregati in timpul postului. Si cum soia poate fi inlocuita cu carne in perioadele cand nu se mananca mancare de post , aceasta supa poate fi o alternativa usor de preparat si pentru meniurile din tot timpul anului.
 

Ingrediente pentru supa de fasole de post:
 

  • 500 grame de boabe de fasole asortate
     
  • 1 ceapa mare, tocata
     
  • 450 de grame de rosii taiate
     
  • 1 lingurita de pudra de chilli
     
  • Sucul de la o lamaie
     
  • 1-2 catei de usturoi, maruntiti
     
  • Condimente
     
  • Optional: o punga cu bucati de soia.
     

Cum se prepara supa de fasole:
 

  • In noaptea dinainte de a o gati alege fasolea de boabele stricate si spal-o. Acoper-o apoi cu 2 litri de apa si las-o la muiat peste noapte. A doua zi scurge apa din cratita.
     
  • Pune boabele de fasole intr-o oala mare. Acopera-le cu doi litri de apa si adauga soia si ceapa tocata. Las-o la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi da focul mai mic si lasa sa fiarba cu capac pentru aproximativ 2 ore si jumatate. Daca in timpul fierberii iese spuma deasupra, curat-o.
     
  • Adauga rosiile, usturoiul, pudra de chilli, soia si sucul de lamaie si lasa-le sa fiarba pentru alte 45-60 de minute.
     

Cum se serveste supa de fasole:
 

  • Se serveste calda.
     
  • Daca o gatesti in perioadele in care se mananca poti inlocui soia cu bucati de jambon.


Pofta buna!
 

  •   2010-02-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii