Briosele pot fi personalizate cu oua de Paste , pentru un aspect festiv, potrivit pentru aceasta sarbatoare.

Ingrediente pentru briose cu oua de Paste
 

  • 2 oua, batute
  • 1 ½ cani lapte
  • 2 cani faina
  • 2 cani ovaz
  • ½ cana zahar
  • ¾ cana ulei vegetal
  • 2 linguri praf de copt
  • 1 ½ lingurita sare
  • 1 cana stafide
  • oua crude
     

Cum se prepara briosele cu oua de Paste
 

Amesteca faina cu ovazul, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un alt castron, amesteca ouale batute, laptele, stafidele si uleiul. Apoi aceasta compozitie toarna-o peste cea cu faina si amesteca, pentru a obtine un aluat.

Umple formele pentru briose cu aceasta compozitie. Apoi spala bine ouale crude, vopseste-le cu colorant alimentar, lasa-le sa se usuce bine si apoi pune cate un ou in fiecare briosa .

Da briosele la cuptor 20 de minute, la 220 grade Celsius.
 

Cum se servesc briosele cu oua de Paste
 

Se servesc dupa ce au ajuns la temperatura camerei.

  •   2011-04-15
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.