Budinca cu portocale si caise este usor de preparat, foarte gustoasa si aromata. Este ideala pentru cina, atunci cand ai pofta de ceva cald si dulce.
Ingrediente pentru budinca cu portocale si caise
175 grame caise uscate
175 grame stafide
coaja rasa si sucul de la 2 portocale
10 felii de paine sau croisante rupte
75 grame unt
600 ml lapte
6 oua
5 ml esenta de vanilie
20 grame zahar brun.
Cum se prepara budinca cu portocale si caise
Intr-un bol amesteca caisele cu stafidele, sucul si coaja de portocale. Lasa la macerat timp de o ora. Unge feliile de paine cu unt.
Intr-un bol amesteca laptele cu ouale, zaharul si vanilia. Aseaza intr-o tava jumatate din feliile de paine. Deasupra adauga jumatate din amestecul de caise si stafide. Adauga apoi si restul de paine si fructe. Deasupra toarna amestecul cu lapte.
Lasa 10 minute sa se inmoaie. Da tava la cuptor pentru 40 de minute. Cand este gata, scoate din cuptor si presara pe deasura zaharul brun.
Cum se serveste budinca cu portocale si caise
Budinca cu portocale si caise se serveste calda.
#portocale #retete #deserturi #caise #budinca #budinca cu portocale
Budinca cu portocale si caise
Budinca cu portocale si caise Budinca cu portocale si caise este usor de preparat, foarte gustoasa si aromata. Este ideala pentru cina, atunci cand ai pofta de ceva cald si dulce.- 2012-05-25 2012-05-25
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului