ciocolata de casa este una dintre delicatesele care ne aduc aminte de copilarie , atunci cand mama ne imbia cu ciocolata facuta de ea acasa, care avea un anume gust. Exista multe retete de ciocolata de casa, proprie fiecarei mame care o gatea. Culinar Acasa.ro iti propune o reteta care iti va aminti cu siguranat de copilarie.
 

Ingrediente pentru ciocolata de casa:
 

  • 400 de grame de zahar
     
  • 200 de ml de apa
     
  • 50 de grame de cacao
     
  • 1 pachet de unt
     
  • 500 de grame de lapte praf
     
  • 1 pliculet de zahar vanilat si 2-3 picaturi de esenta de rom.
     

Cum se prepara ciocolata de casa:
 

  • Intr-o cratita amesteca apa si zaharul.
     
  • Pune amestecul la fiert pentru 8-10 minute.
     
  • Ia vasul de pe foc si adauga untul, amestecand usor.
     
  • Adauga apoi praful de cacao si incorporeaza-l in amestec.
     
  • Pune si zaharul si esenta de rom.
     
  • Adauga laptele praf si amesteca bine.
     
  • Toarna compozitia intr-o tava pe care o dai imediat la frigider. Lasa compozitia la rece pana cand s-a intarit bine si poate fi taiata usor.
     

Cum se serveste ciocolata de casa:
 

  • Se serveste rece, taiata in bucati mari.
     
  • Pentru un plus de gust, in functie de preferinta , in compozitie sau deasupra ei poti adauga si alune, migdale, nuci etc..

Pofta buna!

  •   2010-01-26
  •  

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.