Temperaturile foarte mari te fac sa iti doresti un desert racoros si usor, in acelasi timp.

Ingrediente inghetata cu iaurt, caise si merisoare

300 g iaurt grecesc (gras)

250 g mascarpone

1 plic zahar vanilat

200 g caise

100 g merisoare uscate

50 ml coniac

Cum se prepara inghetata cu iaurt, caise si merisoare

Pune merisoarele la hidratat in coniac.

Separat, amesteca intr-un bol iaurtul, branza si zaharul pudra. Mixeaza la viteza mica, pana la completa omogenizare a ingredientelor, astfel incat sa obtii o compozitie cremoasa.

Curata caisele de coaja si samburi si mixeaza-le cu blenderul, pana obtii un piure fin.

Adauga piureul peste crema de iaurt si mascarpone, apoi pune si merisoarele scurse de coniac.

Toarna compozitia intr-un vas si da-o la congelator, pentru 4 ore. In acest interval scoate caserola de 2-3 ore, si mixeaz-o ca sa spargi acele de gheata.

Cum se serveste inghetata cu iaurt, caise si merisoare

Serveste inghetata simpla sau cu toppingul preferat.

Foto: babble.com
 

  •   2012-07-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii