Inghetata de avocado este cremoasa, racoritoare si gustoasa. Se serveste atat simpla, cat si cu diverse sosuri dulci, frisca si scortisoara pe deasupra.

 

Ingrediente pentru inghetata de avocado

 

  • 2 avocado coapte
  • 2 oua
  • 75 grame zahar
  • 300 ml smantana
  • sucul si coaja de la o portocala
  • 300 grame frisca.

 

Cum se prepara inghetata de avocado

Intr-un bol amesteca ouale si zaharul. Amesteca-le bine pana obtii o crema densa.

Intr-o cratita fierbe smantana. Cand incepe sa dea in clocot ia cratita de pe foc. Toarna smantana peste crema de oua si amesteca bine.

Lasa crema sa se raceasca complet.

Decojeste si taie avocado in sferturi. Cu un blender amesteca bine fructele pana obtii un piure. Adauga coaja si sucul de portocala si continua sa amesteci.

Intr-un bol amesteca bine frisca. Adauga in frisca piureul de avocado si crema de oua. Amesteca usor cu o spatula, pana toate ingredientele sunt bine incorporate.

Rastoarna compozitia intr-un recipient metalic, acopera cu o folie de plastic si da la rece pentru 3 ore. Zdrobeste apoi gheata si amesteca bine inghetata cu un mixer , pana devine fina.

Acopera din nou si da la rece peste noapte.

Scoate inghetata de la rece cu 10 minute inainte de a servi.

 

Cum se serveste inghetata de avocado


Inghetata de avocado se serveste ca atare.

  •   2011-06-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii