Deserturi

#lapte de pasare #desert #dulce #reteta

Lapte de pasare

Laptele de pasare este un desert cremos si delicios. Aroma de vanilie si “bulgarii” de albus fierti in lapte te vor face sa mananci cel putin o portie.

De ce ingrediente ai nevoie:

Reclama in inchide in secunde

×

  • 2 litri de lapte
  • 5 oua
  • 6 pliculete de zahar vanilat
  • Esenta de vanilie
  • O cana de zahar.

Cum se prepara:

  • Laptele se pune la fiert, iar pe parcurs se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat si si se amesteca bine.
  • Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine, iar spre final (cand crema este deja spuma) se adauga in ploaie o jumatate de cana de zahar.
  • Apoi se freaca bine galbenusurile cu cealalta jumatate de cana de zahar, iar cand laptele da in fiert, se adauga treptat si amestecand bine (pentru a evita cocoloasele) crema de galbenusuri.
  • Separat, se pun doi litri de apa la fiert, iar cand apa da in clocot, se iau bulgari de albus, se scufunda cu grija in apa, se tin cap 20 – 30 de secunde, se scot si se lasa la scurs pe o sita.
  • Dupa cateva minute, laptele amestecat cu galbenusuri se toarna peste bulgarii de albus si se da cu totul la rece.

Cum se serveste:

  • Laptele de pasare se serveste rece, iar dupa preferinte se poate adauga scortisoara sau ciocolata rasa.
  •   2009-07-15
  •   39825 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Fursecuri/biscuiti Linzer

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Fursecuri/biscuiti Linzer

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare