Painea dulce cu alune si banana este potrivita pentru orice ocazie. O poti servi atat simpla cat si cu diverse glazuri. Servita cu dulceata si ceai reprezinta o combinatie irezistibila.
Ingrediente pentru painea dulce cu alune si banane
- 250 grame faina
- praf de copt
- amoniac
- sare
- 2 oua
- 150 ml ulei vegetal
- 100 ml lapte
- vanilie
- 100 grame cereale
- 150 grame banana
- 160 grame zahar brun
- 90 grame alune.
Cum se prepara painea dulce cu alune si banane
Intr-un bol amesteca faina, praf de copt si amoniac. Intr-un alt bol bate ouale si adauga ulei, lapte, vanilie si cereale. Adauga si banana faramitata. Toarna treptat si zaharul brun.
Adauga compozitia cu banane peste faina. Amesteca toate ingredientele bine, pana obtii o pasta consistenta. Adauga si alunele.
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Lasa painea la cuptor timp de 50 - 60 de minute.
Cand este gata, scoate painea si las-o sa se raceasca inainte de a o servi.
Cum se serveste painea dulce cu alune si banane
Painea dulce cu alune si banane se serveste ca atare.