Pandispanul cu rubarba este un desert savuros, potrivit pentru orice ocazie. Se prepara foarte repede si poate fi pastrat la rece cateva ore. Se serveste atat simplu, cat si cu inghetata de vanilie si diverse sosuri dulci.
 

Ingrediente pentru pandispanul cu rubarba


Pentru glazura:

40 grame unt topit
70 grame faina
50 grame zahar
un praf de sare.

Pentru pandispan :

200 grame unt
500 grame rubarba taiata in cubulete
350 grame zahar
180 grame faina
7 grame praf de copt
un praf de sare
5 grame coaja rasa de portocala
10 ml suc de portocala
2 oua
200 grame smantana.
 

Cum se prepara pandispanul cu rubarba


Pentru glazura: intr-un bol amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Amesteca bine.

Pentru pandispan: unge o tava un unt. Presara si cateva cubulete de unt in tava. Intr-un bol amesteca rubarba cu 150 grame de zahar. Lasa la macerat 10 minute. Amesteca bine si toarna rubarba in tava.

Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt si putina sare. In alt bol amesteca cu ajutorul mixerului untul cu 200 grame de zahar. Amesteca bine pana obtii o pasta cremoasa. Adauga coaja si sucul de portocala. Adauga si ouale, cate unul pe rand. Adauga apoi treptat si faina amestecand foarte bine.

Dupa ce faina a fost bine incorporata adauga si smantana si amesteca bine pana obtii o pasta cremoasa. Toarna apoi aceasta compozitie peste rubarba. Deasupra presara si glazura.

Da tava la cuptor pentru 60 de minute. Lasa apoi sa se raceasca timp de 15 minute. Rastoarna apoi pandispanul pe un platou, astfel incat partea cu rubarba sa fie deasupra

Lasa sa se raceasca complet.
 

Cum se serveste pandispanul cu rubarba


Pandispanul cu rubarba se serveste ca atare. Il mai poti servi si cu inghetata de vanilie sau frisca.

  •   2011-06-09
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.