Placinta de rubarba este un desert gustos, potrivit pentru sezonul cald. Se prepara repede si are un gust dulce - acrisor, racoritor. O poti servi atat simpla, cat si cu inghetata de vanilie.
Ingrediente pentru placinta de rubarba
- aluat de placinta
- 1 kg rubarba taiata in cubulete
- 200 grame zahar
- 20 grame amidon
- un praf de sare
- 150 grame pesmet
- 100 grame zahar brun
-
60 grame unt.
Cum se prepara placinta cu rubarba
Aseaza aluatul de placinta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt . Preseaza aluatul bine. Ai grija insa sa nu rupi aluatul. Da apoi tava la rece pentru o ora. Incinge cuptorul.
Intr-un bol amesteca rubarba cu zaharul, amidonul si sarea. Toarna aceasta compozitie peste aluat.
Intr-un bol amesteca pesmetul cu zaharul brun. Adauga apoi si untul si framanta bine cu ajutorul mainilor. Presara aceasta compozitie peste rubarba din tava.
Da tava la cuptor pentru 90 de minute.
Inainte de a servi lasa placinta sa se raceasca complet.
Cum se serveste placinta de rubarba
Placinta de rubarba se serveste ca atare. O mai poti servi si cu inghetata de vanilie si sos dulce de rubarba.