Desertul traditional al bucatariei italiene, panettone este usor de pregatit dupa reteta noastra.

Ingrediente pentru panettone cu stafide si fructe confiate

900 g faina

150 g zahar

250 ml lapte

1 cub drojdie (25 g)

125 g unt

3 oua

2 galbenusuri

2 albusuri

100 g fructe confiate (kiwi, capsuni, ananas, cirese, etc)

100 g stafide

un praf de sare

coaja de lamaie

zahar pudra pentru ornat

Cum se prepara panettone cu stafide si fructe confiate

Intr-un bol incapator, amesteca faina si zaharul, apoi fa o gropita la mijloc, in care torni drojdia amestecata cu doua linguri din lapte caldut.

Adauga restul de lapte incalzit, untul topit, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie si praful de sare.

Framanta bine aluatul, apoi lasa-l la dospit circa 30 de minute.

Adauga fructele confiate si stafidele, framanta amestecul, apoi aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasa panettone la crecut in tava 25 de minute, unge-l cu albusurile de ou ramase, apoi da-l la copt, la 180 de grade, pana ce prajitura se rumeneste usor.

Cum se serveste panettone cu stafide si fructe confiate

Serveste panettone pudrat cu zahar, abia dupa ce s-a racit bine.

Foto: cakeitaly.com

 

  •   2012-06-14
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.