Panforte este o prajitura traditionala italieneasca. Este preparata la unele sarbatori, insa este ideala si ca dulcele de la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.

Ingrediente pentru panforte


40 grame cacao
325 grame amestec de nuci: migdale, nuci, alune, alune de padure
110 grame faina
300 grame fructe confiate
10 grame scortisoara
5 grame ghimbir ras
5 grame piper
nucsoara
85 grame ciocolata
200 grame zahar
210 grame miere
zahar pudra.

Cum se prepara panforte

Intr-un bol amesteca cacaoa, nucile tocate, faina, fructele confiate, scortisaora, ghimbirul, piperul si nucsoara.

Topeste ciocolata intr-un bol aflat deasupra unei cratite cu apa fierbinte. Cand s-a topit ia de pe foc si adauga peste compozitia cu nuci.

Intr-o cratita, topeste zaharul cu mierea. Toarna apoi siropul peste compozitia cu nuci si ciocolata si amesteca bine. Toarna compozita intr-o tava tapetata cu cacao si da la cuptorul incins pentru 40 - 50 de minute.

Lasa apoi sa se raceaca 15 minute inainte de a felia. Cand se raceste se pudreaza cu zahar pudra.

Cum se serveste panforte

Panforte se serveste ca atare, cu un pahar de vin rosu.
 

  •   2012-04-13
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.