Panforte este o prajitura traditionala italieneasca. Este preparata la unele sarbatori, insa este ideala si ca dulcele de la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.
Ingrediente pentru panforte
40 grame cacao
325 grame amestec de nuci: migdale, nuci, alune, alune de padure
110 grame faina
300 grame fructe confiate
10 grame scortisoara
5 grame ghimbir ras
5 grame piper
nucsoara
85 grame ciocolata
200 grame zahar
210 grame miere
zahar pudra.
Cum se prepara panforte
Intr-un bol amesteca cacaoa, nucile tocate, faina, fructele confiate, scortisaora, ghimbirul, piperul si nucsoara.
Topeste ciocolata intr-un bol aflat deasupra unei cratite cu apa fierbinte. Cand s-a topit ia de pe foc si adauga peste compozitia cu nuci.
Intr-o cratita, topeste zaharul cu mierea. Toarna apoi siropul peste compozitia cu nuci si ciocolata si amesteca bine. Toarna compozita intr-o tava tapetata cu cacao si da la cuptorul incins pentru 40 - 50 de minute.
Lasa apoi sa se raceaca 15 minute inainte de a felia. Cand se raceste se pudreaza cu zahar pudra.
Cum se serveste panforte
Panforte se serveste ca atare, cu un pahar de vin rosu.
#ciocolata #retete #prajituri #fructe confiate #panforte
Panforte
Panforte Panforte este o prajitura traditionala italieneasca. Este preparata la unele sarbatori, insa este ideala si ca dulcele de la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.- 2012-04-13 2012-04-13
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului