Pavlova cu capsuni este un desert fin si delicios, pe care il poti pregati pentru cei dragi.

Ingrediente pentru pavlova cu capsuni

5 albusuri

240 g zahar tos

1 lingura rasa amidon

1 lingura esenta de vanilie

2 lingurite otet de vin alb

450 g capsuni

3 linguri lichior de capsuni

250 g frisca

200 g smantana

Cum se prepara pavlova cu capsuni

Bate albusurile spuma, adauga un praf de sare si incorporeaza zaharul treptat, lingura cu lingura.

Adauga amidonul, esenta de vanilie si otetul, apoi bate in continuare, pana ce compozitia se va inmuia usor.

Pe o hartie de copt deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm, apoi aseaza hartia pe o tava de aragaz.

Toarna bezeaua in forma de cerc, fa-i o adancitura in mijloc si da totul la copt, la foc mediu, circa 20 de minute.

Lasa bezeaua la racit in cuptor.

Spala caspunile, taie-le in jumatati, apoi da-le la macerat, la rece dupa ce le-ai stropit cu lichior.

Bate frisca bine, apoi amestec-o cu smantana.

Decoreaza pavlova cu crema de frisca si fructe macerate.

Cum se serveste pavlova cu capsuni

Serveste pavlova cu capsuni dupa ce s-a racit bine.

Foto: sheknows.co.uk

  •   2012-06-12
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.