Un desert cu multa ciocolata, esenta de migdale si multa stafide imbibate cu Teacher’s.
Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si stafide
- 50 gr de stafide inmuiate in Teacher’s
- 2 oua
- 100 gr faina
- 100 gr zahar
- 50 gr cacao
- 150 gr ciocolata sfaramata in bucati mici
- 150 gr margarina sau unt
- O jumatate de pliculet praf de copt
- Esenta de migdale
Se freaca bine galbenusurile cu unt si zahar (pana cand acesta din urma se topeste complet) si apoi se adauga faina
Albusurile se amesteca bine (de preferat cu mixerul) si se adauga peste compozitia de mai sus.
Se omogenizeaza amestecul si se adauga praf de copt, cacao, bucatelele de ciocolata, esenta de migdale (o lingurita), stafidele si se amesteca foarte bine
Se ia o tava si se unge cu margarina sau unt, se tapeaza cu putina faina dupa care se adauga compozitia si se baga la cuptor (la foc mediu) pentru aproximativ 30 de minute.
Cum se serveste prajitura cu ciocolata si stafide
Se poate servi ca atare, dupa ce s-a racit.
Reteta oferita de catre Delicii Culinare.