Prajitura de ciocolata este perfecta pentru un desert intr-o zi de weekend sau la o ocazie speciala. Serveste-o cu ceai sau cafea si vei face o impresie foarte buna musafirilor tai.
 

Ingrediente pentru prajitura de ciocolata si vanilie
 

  • 1 3/4 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 3/4 cana praf de cacao
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 cana lapte batut
  • 1/2 cana ulei vegetal
  • 1 lingurita extract de vanilie.
     

Cum se prepara prajitura de ciocolata si vanilie
 

Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Unge si tapeteaza cu faina o tava pentru copt.

Amesteca faina, zaharul, praful de cacao, bicarbonat de sodiu, praful de copt si sarea. Fa apoi o groapa in centru. Adauga aici ouale, laptele batut, uleiul si vanilia.

Omogenizeaza cu grija pentru a obtine un aluat, apoi framanta-l bine pana cand obtii un aluat moale. Toarna-l in tava.

Da prajitura la cuptor pentru 35 de minute. Las-o sa se raceasca 10 minute si apoi scoate-o din tava.
 

Cum se serveste prajitura de ciocolata si vanilie
 

Se serveste la temperatura camerei.


Sursa foto: therepressedpastrychef.com
 

  •   2011-11-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii