Supa de franzela, de inspiratie franceza, este o supa consistenta si foarte gustoasa.
Ingrediente pentru supa de franzela
1/2 franzela
1 l supa de zarzavat
2 linguri unt (50 g)
1 lingura paste de tomate
1 ou crud
sare
piper
1 lingurita boia dulce
1 ceasca smantana
1/2 legatura patrunjel
Cum se preparara supa de franzela
Taie franzela felii subtiri, pe care le rumenesti usor in unt. Toarna peste ele 1 l supa de zarzavat si o lingura de paste de toamate, apoi acopera oala si las-o la fiert, circa jumatate de ora.
Trage oala de pe foc, scoate bucatile de franzela si trece-le prin sita. Pasta obtinuta o adaugi in supa, potrivesti totul de gust cu sare, piper si boia dulce, apoi continui fierberea inca 10 minute.
Drege supa cu smantana si un ou batut bine, pana devine spuma. Toaca verdeata si presar-o deasupra supei.
Cum se serveste supa de franzela
Serveste supa de franzela calda, cu verdeata deasupra, iar optional poti adauga si parmezan ras.
- 2012-04-13 2012-04-13
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa