Dulceturi & Conserve

#camara #nectarine #gem

Gem de nectarine

Sunt la fel de parfumate precum piersicile, insa pielea lor nu este la fel de pufoasa ca a acestora din urma. Din nectarine si inca trei ingrediente poti face un gem de nectarine pe care sa-l consumi ca atare sau pe post de umplutura dulce pentru alte deserturi .
 

Ingrediente pentru gemul de nectarine
 

  • 10 cani de nectarine taiate cuburi
  • 6 linguri de suc de lamaie
  • 4 cani zahar
  • optional, cateva frunze de menta.
     

Cum sa prepari gemul de netarine
 

Spala bine nectarinele si curata-le de samburi. Taie-le cubulete.

Intr-o cratita amesteca nectarinele, zaharul si sucul de lamaie. Aseaza cratita la foc mic si lasa-le sa fiarba pentru 30-40 de minute.

Curata spuma de deasupra, apoi las-o sa mai dea un clocot. Daca ai ales sa pui si frunze de menta, adauga-le in cratita. Da cratita deoparte si las-o sa se raceasca.

Pregateste borcanele: spala-le bine cu apa si detergent, apoi clateste-le si usuca-le.

Acopera-le cu capace care sa se inchida ermetic, apoi pune-le sa fiarba intr-o cratita cu apa, pe fundul careia ai asezat un prosop de bucatarie. Dupa ce incep sa clocoteasca, lasa-le la fiert cel putin 10 minute .

Lasa-le sa se raceasca in aceeasi apa, usuca-le si da-le la camara.
 

Cum se serveste gemul de nectarine
 

Gemul de nectarine se serveste ca atare sau sub forma de umplutura dulce pentru clatite si alte prajituri.
 

  •   2010-09-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii